IMG_0660.jpg

Att med tråden och färgen som uttrycksmedel åstadkomma stickade plagg i ull och lin har blivit en del av mig.

Att bevara det traditionella inom stickning och blanda med det moderna är lockande och inspirerande. Ända sedan jag som 5-åring fick ett vackert skrin med broderigarner har trådar, och vad man kan göra med dom, fascinerat mig.

Jag är trådfixerad och ser de oändliga möjligheter som tråden har i form av skönhet och kraft. Stickning har blivit mitt sätt att använda tråden just för variationsrikedomen i färger, mönster, och strukturer.

Jag har tagit fram ett lingarn som fungerar utmärkt i både stickmaskin och för handstickning. Garnet heter Kalinka och görs av Holma Helsingland i Forsa. Garnet finns i 24 färger.

2013 lanserade jag även Kalinka 41, en blandning av lin och bomull. 2015 lanserade jag Kalinka 21, en blandning av lin och ull.

Förutom de plagg jag gör försöker jag slå ett slag för stickningen som en konsthantverksteknik väl värd att bevara. 
Det gör jag genom återkommande workshops, utställningar 
och kurser.