Korrektur tröjan Åsa

Till alla kunder som köpt garn och mönster till tröjan Åsa, här kommer en fullständig beskrivning.

Jag missade att skriva hur man stickar vridningarna, ber om ursäkt för detta, men ibland går det lite för fort.

 

Åsa
Garn: Kalinka 21 Lime 3 (4) 4 hg Storlek: S (M) L Stickor: 3,5 Masktäthet: 24 maskor/ 10 cm mönsterstickning Övervidd: 90, (100) 110 cm


Mönster

Varv 1: 2 räta * vrid 6 maskor genom att sätta 3 maskor på en flätsticka framför arbetet, sticka 3 räta, sätt över de 3 maskorna från flätstickan på vänstra stickan och sticka dom räta , 6 räta, upprepa från * och sluta med 8 räta

Varv 2: avigt

Varv 3,4,5,6,7,8: slätstickning

Varv 9: 2 räta * 6 räta, vrid över 6 maskor genom att sätta 3 maskor på en flätsticka bakom arbetet, sticka 3 räta, sätt över de 3 maskorna från flätstickan på vänster sticka och sticka dom räta, upprepa från * och sluta med 2 räta Varv 10: Avigt Varv 11,12,13,14,15,16: slätstickning Upprepa från varv 1

Bakstycke: Lägg upp 112 (124) 136 maskor och sticka slätstickning i tre
varv. Börja med ett avigt varv. Sticka nu mönster i 30 (33) 36 cm. Maska av 12 maskor i var sida för ärmhål och fortsätt sicka tills ärmhålet mäter 20 (22) 24 cm. Sätt alla maskorna på en extrasticka till monteringen.

Framstycke: Lägg upp och sticka lika som bak tills stycket 8 cm kortare. Maska av för halsringning så här: Maska av de 8 mittersta maskorna och sticka var sida för sig. Fortsätt maska av mot halsen 3,3,3,2,2,1,1,1,1 maska. Sticka vidare tills framstycket är lika långt som bakstycket. Sticka nu den andra sida lika med avmaskningar mot halsen.

Ärm: Lägg upp 52 (52) 64 maskor och sticka slätstickning i tre varv, börja med ett avigt varv. Sticka mönster som på fram och bakstycket. Efter 6 (4) 6 cm ökas 1 maska i var sida vart 6:e varv
tills du har 96 (100)104 maskor. Sticka med nya vridningar när det finns tillräckligt med maskor på stickan. Sticka vidare tills ärmen mäter 50 (52) 54 cm eller önskad längd. Maska av.

Montering: Lägg fram och bakstycket rätsida mot rätsida och sticka ihop axelmaskorna samtidigt som du maskar av. Maska av nackens maskor när du är klar med ena axeln och fortsätt sedan med den andra axeln. Sy i ärmen i ärmhålet och lägg den översta delen av ärmen mot avmaskningen för ärmhålet och sy fast den. Sy därefter ihop ärm och sidsömmen.

Nyttig leksak

Det ska vara kul att sticka. En sak jag inte tycker är särskilt kul är att nysta garn. Jag har slitit ut så många garnvindor och nystmaskiner i mina dagar att jag inte vågar tänka på det. En tanke att det måste finnas något bättre än gängse redskap på den svenska marknaden fick mig att börja undersöka saken. Jag hittade Nancy's Knit Knacks som handtillverkar alla möjliga maskiner för stickning.

Först köpte jag bara deras "Ball Winder" men insåg snabbt att jag äntligen kunde slippa nysta själv om jag också köpte motorn och garnvindan som fanns som tillbehör.  

Visst är det roligt med leksaker?

Stickning i min trädgård

Nu närmar sig lördagen den 2 juli och jag börjar känna mig redo för att välkomna er hem till mig. Förutom att sticka inredningsdetaljer plockar jag fram mitt kompendium med sticktekniker som fungerar bra när man stickar med lingarn och kanske kan något inspirera till sommarens stickning. Jag tar emot anmälningar fram till på torsdag 30 juni.      

Varmt välkomna!

Stickning i min trädgård 2 juli, uppdatering

Här kommer lite information inför sommarens "stickning i min trädgård" 2 juli.

Vi kommer att fokusera på stickade inredningsdetaljer och prickar som mönster. Om du har mönster på prickar så ta gärna med, vi kanske får ihop lika många idéer som vi är deltagare!

När det gäller stickade inredningsdetaljer kommer jag att presentera några förslag på stickade objekt och textilier för att tänja lite på stickningen som teknik.

Sista anmälningsdag är den 27 juni. Du anmäler dig genom att skicka ett mail till mig med namn och adress. Avgiften är 500:-. Material och lunch ingår. 

Varmt välkomna!