Nyttig leksak

Det ska vara kul att sticka. En sak jag inte tycker är särskilt kul är att nysta garn. Jag har slitit ut så många garnvindor och nystmaskiner i mina dagar att jag inte vågar tänka på det. En tanke att det måste finnas något bättre än gängse redskap på den svenska marknaden fick mig att börja undersöka saken. Jag hittade Nancy's Knit Knacks som handtillverkar alla möjliga maskiner för stickning.

Först köpte jag bara deras "Ball Winder" men insåg snabbt att jag äntligen kunde slippa nysta själv om jag också köpte motorn och garnvindan som fanns som tillbehör.  

Visst är det roligt med leksaker?

Stickning i min trädgård

Nu närmar sig lördagen den 2 juli och jag börjar känna mig redo för att välkomna er hem till mig. Förutom att sticka inredningsdetaljer plockar jag fram mitt kompendium med sticktekniker som fungerar bra när man stickar med lingarn och kanske kan något inspirera till sommarens stickning. Jag tar emot anmälningar fram till på torsdag 30 juni.      

Varmt välkomna!

Stickning i min trädgård 2 juli, uppdatering

Här kommer lite information inför sommarens "stickning i min trädgård" 2 juli.

Vi kommer att fokusera på stickade inredningsdetaljer och prickar som mönster. Om du har mönster på prickar så ta gärna med, vi kanske får ihop lika många idéer som vi är deltagare!

När det gäller stickade inredningsdetaljer kommer jag att presentera några förslag på stickade objekt och textilier för att tänja lite på stickningen som teknik.

Sista anmälningsdag är den 27 juni. Du anmäler dig genom att skicka ett mail till mig med namn och adress. Avgiften är 500:-. Material och lunch ingår. 

Varmt välkomna!