Kalinka 21

Så är då min nya garnkvalitet klar!

Kalinka 21, 55 % lin och 45 % ull

Ibland tar det tid att få till det där lilla extra och det unika i ett garn. Jag har testat många olika kombinationer innan det till slut blev precis som jag ville ha det. De båda kvaliteterna är tvinnade tillsammans vilket gör att linet och ullen står för sig själva och bidrar till ett gemensamt uttryck i glansen från linet tillsammans med den matta ulltråden

Holma Helsingland i Forsa är en fantastisk samarbetspartner och de har återigen lyckats skapa detta underbara garn.

Det är en njutning att arbeta med Kalinka 21, ett mycket följsamt garn som även ger mycket ullkänsla. Jag har än så länge bara stickat på stickor nummer 3, med en masktäthet på ca 26 m/10 cm, men jag längtar efter att utmana garnet med grövre stickor och även i flerfärgsstickning.

Än så länge har jag det i sju färger, men om det slår väl ut kommer snart fler. 

Se alla färger här.